Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 1
Kostki rosołowe Kucharek 2
botwina liście
ziemniaki 1 kg.
sól do smaku
śmietana 30%
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka.

Kości wstawiamy do wody i gotujemy,jak się zagotują dodajemy pokrojoną botwinkę z buraczkami,następnie dodajemy kostki rosołowe ,sól i pieprz,gotujemy aż buraczki będą w pół miękkie potem dodajemy ziemniaczki pokrojone w kostkę ,gotujemy aż będą miękkie.Na sam koniec dodajemy łyżkę cukru i octu.Zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 30.06.2015 20:36
Uwielbiam tą zupkę :)
Konczi 30.06.2015 08:47
Uwielbiam botwinkę, Twoja zupka wygląda pysznie taka domowa najlepsza ! Chociaż przyznam, iż kostki rosołowe zamieniłabym na domowe bulionetki :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak