Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
serek waniliowy
400 g -
śmietana 30%
250 g -
mus truskawkowy
1 szkl. -
truskawki
200 g -
bita śmietana
1/2 szkl. -
galaretka truskawkowa
1 szt.
Sposób przygotowania
Masę wylewamy do okrągłej miski, na wierzch układamy biszkopciki. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. Aby wyjąć deser, należy włożyć miskę na chwilkę do gorącej wody, po czym odwrócić i przełożyć na duży płaski talerz. Deser dekorujemy truskawkami i bitą śmietaną według własnego upodobania.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się