Bomba truskawkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek waniliowy

    400 g
  • śmietana 30%

    250 g
  • mus truskawkowy

    1 szkl.
  • truskawki

    200 g
  • bita śmietana

    1/2 szkl.
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek mieszamy z musem truskawkowym. Galaretki rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Zostawiamy do schłodzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy do masy truskawkowo-serkowej, mieszamy. Dodajemy lekko tężejące galaretki, miksujemy.
Masę wylewamy do okrągłej miski, na wierzch układamy biszkopciki. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. Aby wyjąć deser, należy włożyć miskę na chwilkę do gorącej wody, po czym odwrócić i przełożyć na duży płaski talerz. Deser dekorujemy truskawkami i bitą śmietaną według własnego upodobania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kotlet 11.10.2011 13:45
jak ja lubię takie bomby...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat