bogata jajecznica

bogata jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1 laska
  • boczek wędzony

    0,5 kg
  • jajka

    10 sztuk
  • cebule

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i boczek kroimy, podsmażamy na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry, dokładamy do wędlin, chwilę smażymy i zalewamy kilkoma łyżkami wody, żeby cebula zmiękła i przeszła smakiem wędlin. Czekamy aż woda odparuje i wbijamy jajka, solimy, pieprzymy, można dodać majeranku. Czekamy, aż białko się lekko zetnie i dopiero mieszamy. Podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

19.01.2014 17:30
bardzo lubimy taką wersję robię podobnie :)

Iwona51

16.03.2011 22:36
pycha

Robert10

13.03.2011 14:15
wyśmienita

matii6

25.02.2011 17:53
bogato ,smacznie i kalorycznie ale co tam kalorie,,,

misia53

09.02.2011 18:01
U biedaka z wiejską chatą jajecznicę zjesz bogatą.

alaaa

24.11.2010 19:17
faktycznie bogata,,

mysza666

24.11.2010 14:40
I dla mojego;)

IZABELA29

24.11.2010 14:16
bogata i kaloryczna tylko wersja dla mojego męża.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat