boeuf strogonoff

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 80 g mięsa

  • przyprawa uniwersalna

  • 100 g Świerzych grzybów

  • 50 g śmietany

  • 2 g mąki

  • sól

  • przyprawy

  • tłuszcz

    10 g
  • koncentrat

    30 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić mięso i pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Mięso przysmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu a następnie przełożyć je do rondla. Grzyby oczyścić podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu- przełożyć do rondla. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce- dodać do rondla. Wlać do rondla pół szklanki gorącej wody z rozrobioną kostką i dusić pod przykryciem. Mąkę rozrobić ze śmietaną i koncentratem pomidorowym- dodać gdy mięso jest miękkie, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maria/simaril 16.12.2011 10:49
to jest porcja dla jednej osoby prawda??
maciek7 02.07.2011 20:55
super
Karolcia12 05.10.2010 22:18
a jakie mięso dodajesz?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat