Boczek rolowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • przyprawa do potraw Kucharek

    2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć, osuszyć, wyrównać mięso żeby ładnie się dał zrolować.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać olej z przyprawami, natrzeć dokładnie boczek.
Włożyć do szklanego naczynia, przykryć pokrywką albo folią, odstawić na całą noc
do lodówki.
Ułożyć na boczku pokrojoną paprykę, zrolować, obwiązać sznurkiem.
Boczek włożyć do rękawa lub woreczka do pieczenia.
Piec w temperaturze 170 stopni około półtorej godziny.
Po wychłodzeniu cienko kroić podawać do kanapek.
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 20.05.2014 22:13
pychota)))
Kejti 17.05.2014 12:13
O boczuś,lubię taki,wygląda kusząco :-)
berys18 16.05.2014 21:21
fajne mięsko
halina17 16.05.2014 20:52
Smaczny boczek.
stef 16.05.2014 20:03
Pyszny boczuś!
Bernadeta1 16.05.2014 19:51
wygląda smakowicie
Christopher 16.05.2014 19:48
Nie pogardzę takim boczkiem.
IlonaAlbertos 16.05.2014 19:46
Uwielbiam taki boczuś.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat