Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek rolowany

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek rolowany

Boczek umyć, osuszyć, wyrównać mięso żeby ładnie się dał zrolować.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać olej z przyprawami, natrzeć dokładnie boczek.
Włożyć do szklanego naczynia, przykryć pokrywką albo folią, odstawić na całą noc
do lodówki.
Ułożyć na boczku pokrojoną paprykę, zrolować, obwiązać sznurkiem.
Boczek włożyć do rękawa lub woreczka do pieczenia.
Piec w temperaturze 170 stopni około półtorej godziny.
Po wychłodzeniu cienko kroić podawać do kanapek.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 20.05.2014 22:13
pychota)))
Kejti 17.05.2014 12:13
O boczuś,lubię taki,wygląda kusząco :-)
berys18 16.05.2014 21:21
fajne mięsko
halina17 16.05.2014 20:52
Smaczny boczek.
stef 16.05.2014 20:03
Pyszny boczuś!
Bernadeta1 16.05.2014 19:51
wygląda smakowicie
Christopher 16.05.2014 19:48
Nie pogardzę takim boczkiem.
IlonaAlbertos 16.05.2014 19:46
Uwielbiam taki boczuś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak