BOCZEK PIECZONY- ROLOWANY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    6-8 ząbków
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

  • boczek

    1,5 surowy bez kości
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek oczyścić,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.Boczek dokładnie natrzeć solą,pieprzem,ostrą papryką i mielonym kminkiem oraz roztartym w dłoniach majerankiem.Na boczku ułożyć ząbki czosnku i zwinąć boczek w ciasny rulon,obwiązać grubą bawełnianą nicią i wstawić do lodówki do drugiego dania.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,ułozyć boczek na blasze i piec około 1,5 godziny,podlewając wodą w miarę potrzeby.Po upieczeniu boczek ostudzić,delikatnie usunąć nitkę.SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natalia.doradca 17.09.2013 09:52
wygląda pysznie
Motorek 01.06.2013 09:57
muszę taki zrobić
Ewelina38 16.03.2013 16:35
o niebo lepszy od tych wszystkich kupowanych sztucznych wędlin
Dorian 29.12.2012 18:24
apetycznie wyglada
Krystyna32 10.12.2012 08:05
super
Łukasz15 21.11.2012 12:59
Świetny ten boczek
Papryczka 24.07.2012 22:44
pyszne mięso
Renia1 27.03.2012 17:53
super przystawka
olkaaa 23.03.2012 08:35
super wygląda
Anna152 07.03.2012 08:36
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat