Boczek pieczony do kanapek

Boczek pieczony do kanapek

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Jakoś tak wędliny ostatnio omijamy szerokim łukiem. Pasztety jak już, mazidła, wszelakie pasty, pomidory…O tak! Jednak jak zobaczyliśmy surowy boczek… O maj god!

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • boczek surowy

    1 kilogram
  • ząbki czosnku

    5 sztuk
  • cukier palmowy

    1 łyżeczka
  • ketchup

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z cukrem, ketchupem, solą i olejemy.
Boczek nakłuwamy, smarujemy marynatą, owijamy w folię spożywczą, odstawiamy na 3 godziny.
Odwijamy z folii, przekładamy na blaszkę i pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy ketchupu podkowiańskiego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat