Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony czosnkowo - korzenny

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
kumin 1 łyżeczka
olej 1 łyzka
sól
pieprz
boczek pol surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony czosnkowo - korzenny

Boczek myjemy i osuszamy np papierowym ręcznikiem. W moździerzu ucieramy posiekany czosnek z olejem oraz kuminem (kminem rzymskim), również ze sporą szczypta soli i pieprzu. Powstałą papka przyprawową nacieramy mięso. Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia, zaciskamy i wkładamy do lodówki na dobę. Po tym czasie boczek pieczemy 45 min w160st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 09.08.2013 12:55
dziękuję :)
wedith1 09.08.2013 11:03
Krótko zwięźle i na temat: PYCHA!
Magula 09.08.2013 08:16
fajny pomysł
aisoglam 09.08.2013 05:29
Aromatycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak