Boczek na grilla

Boczek na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do steków

    do smaku
  • cząber

    do smaku
  • boczek

    30 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w paski. Z jednej strony posypujemy przyprawą do steków, z drugiej tymiankiem lub cząbrem. Lekko przyciskamy dłonią przyprawy, aby się trzymała boczku i grillujemy. Jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań z grilla. Oczywiście przyprawy mogą być dowolne. Idea jest taka, aby z jednej strony była przyprawa zawierająca sól, a z drugiej ziołowa. Zaczynamy grillować od strony \"słonej\". Wytapiający się tłuszcz wsiąknie trochę w zioła ochroni przyprawę ziołową przed zwęgleniem, gdy będzie grillowali boczusia z drugiej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renia1

25.11.2012 16:04
pyszna zakąska, do zrobienia w nastepnym sezonie grillowym

natii3624

30.06.2012 22:52
mniam! :)

ewaa

31.12.2011 19:21
taki boczuś to przysmak mojego męża:)

BernadettaP

07.12.2011 07:23
Szkoda, że już pogoda niezbyt grillowa :(

Ewelina38

11.11.2011 17:09
pyszny boczuś i szkoda tylko, że sezon grillowy już za nami....

ben-ka

01.06.2011 09:18
kto nie lubi boczusiu z grilla:)

MAR3STA

13.04.2011 18:38
właśnie testuje cząber, a taki boczuś to wsam raz dla mojego męża;)

Zoso

10.04.2011 18:35
niebawem posmakuje :)

Zoso

10.04.2011 18:35
niebawem posmakuje :)

jolajka

10.04.2011 18:00
szkoda, ze nie ma pogody...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat