Boczek na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Stek z grilla Prymat

    do smaku
  • cząber

    do smaku
  • boczek

    30 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w paski. Z jednej strony posypujemy przyprawą do steków, z drugiej tymiankiem lub cząbrem. Lekko przyciskamy dłonią przyprawy, aby się trzymała boczku i grillujemy. Jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań z grilla. Oczywiście przyprawy mogą być dowolne. Idea jest taka, aby z jednej strony była przyprawa zawierająca sól, a z drugiej ziołowa. Zaczynamy grillować od strony \"słonej\". Wytapiający się tłuszcz wsiąknie trochę w zioła ochroni przyprawę ziołową przed zwęgleniem, gdy będzie grillowali boczusia z drugiej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renia1 25.11.2012 16:04
pyszna zakąska, do zrobienia w nastepnym sezonie grillowym
natii3624 30.06.2012 22:52
mniam! :)
ewaa 31.12.2011 19:21
taki boczuś to przysmak mojego męża:)
BernadettaP 07.12.2011 07:23
Szkoda, że już pogoda niezbyt grillowa :(
Ewelina38 11.11.2011 17:09
pyszny boczuś i szkoda tylko, że sezon grillowy już za nami....
ben-ka 01.06.2011 09:18
kto nie lubi boczusiu z grilla:)
MAR3STA 13.04.2011 18:38
właśnie testuje cząber, a taki boczuś to wsam raz dla mojego męża;)
Zoso 10.04.2011 18:35
niebawem posmakuje :)
Zoso 10.04.2011 18:35
niebawem posmakuje :)
jolajka 10.04.2011 18:00
szkoda, ze nie ma pogody...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat