Bób z wody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 natka
  • bób

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty bób zalać wodą i ugotować do miękkości, posolić w ostatniej chwili. Polać stopionym masłem i posypać drobno posiekaną natka pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mic 10.10.2011 18:01
oj chcialbym lato, bober pyszny jest
Misia90 31.07.2011 08:55
fajne
puellae90 27.07.2011 20:29
ja wole smażony z bułką tartą
Iwusia 15.04.2011 17:25
lubię i jadam podobnie przygotowany :)
kielcok1 09.04.2011 16:33
u nas z wody wychodzi bóbr
caroline1983 03.08.2010 00:35
Lubię bób, a najczęsciej serwuje w takiej postaci :)
MAŁGORZATA108 22.07.2010 18:30
Raczej takie danie jadam na kolację, dla mnie jak na deser to trochę za obfite.
Krzysztof42 28.06.2010 15:12
super deser
Małgorzata113 03.05.2010 10:33
Uwielbiam młodziutki bób z wody.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat