Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczny dorsz z rusztu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczny dorsz z rusztu

Pieprz nagrzewamy do temp. 220 stopni.Rybę płuczemy, skrapiamy sokiem z cytryny ,opruszamy pieprzem.Na ruszcie układamy filety dorsza skrapiamy oliwą.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika .Po 3-4 min przewracamy kawałki rybyna drugą stronę i pieczemy 2-3 min.Przekładamy rybkę na półmisek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.11.2013 14:53
szybko i smacznie
Mirka-Ludomila 14.02.2013 07:36
smaczna ryba
Juleczka20 16.11.2012 18:55
pyszna rybka
kate.500 18.09.2012 14:26
lubie rybki, a takie sa najlepsze
olkaaa 06.08.2012 11:22
bardzo lubię
teresa18 09.07.2012 21:26
ekstra
Rybciia 20.06.2012 08:13
pyszny!!!
romanrafal
romanrafal 15.06.2012 17:47
super
calliope 13.03.2012 12:43
to coś dla mnie :)
MAR3STA 26.02.2012 21:06
ekstra wygląda i na pewno równie dobrze smakuje;)
Ada-Gaba 26.02.2012 10:37
mniammmmm
Ewelina38 22.02.2012 14:02
na dzisiejszy obiadek idealny
Wacław 08.01.2012 14:29
pycha !
ziutula
ziutula 06.01.2012 02:32
pyszne, ...
misia53 25.12.2011 23:56
:))
ewaa 25.12.2011 21:13
dokładnie zrobiłam błąd ... a jak się zoriętowałam nie mogłam poprawić:(( .... oczywiście chodzi o piekarnik (nagrzać)
misia53 24.12.2011 16:22
Chyba wkradł się błąd ... nie pieprz a piekarnik nagrzewamy..... tak się zdarza....
Rogalik 13.12.2011 22:26
dobre
RenataZ-et 22.11.2011 16:09
super
irenka 21.11.2011 21:53
smaczna rybka,lubię
owca441 15.11.2011 19:52
dobre
Dorian 12.11.2011 22:38
uwielbiam rybki
Monika193
Monika193 12.11.2011 22:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak