Błyskawiczne risotto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • ryż

    40 dag
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • Bulion grzybowy

    0,5 szkl.
  • Czosnek suszony Prymat

  • przyprawa do kurczaka

  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem, przyprawą. Smażymy na oleju.
Ryż gotujemy na sypko. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmazamy naoleju. Wsypujemy ryż, jeszcze chwilę smażymy.
Bulion mieszamy z przecierem, wlewamy do ryżu, dusimy. Wkładamy mięso, doprawiamy czosnkiem, mieszamy. Dusimy chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 19.09.2013 11:25
super danie,muszę takie zrobić
Katarzyna59 08.07.2013 07:35
szybkie i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat