Błyskawiczne kęski schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Panierka:

  • jajko

    1
  • sos teriyaki

    2 łyżki
  • schab

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab wieprzowy kroimy w dość grube plastry, a następnie w paski. Paski skracamy do 2 -3 cm. Jajko rozbijamy z sosem Teriyaki. Przygotowane kęski schabowe maczamy w masie jajecznej. Następnie obtaczamy w gotowej panierce i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 18.02.2013 20:23
smacznie i szybko. smakowite
ben-ka 25.09.2012 08:40
smacznie wygląda Twój schabik.
ewaa 10.09.2012 22:10
pycha
Grażyna13 29.06.2012 11:20
To by mi smakowało :)
Ankha 24.06.2012 21:27
Mięsko zakrapiane sosem teriyaki..musi być smaczne,nie ma innej opcji:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat