Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy Zub3r'a

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 2 szk
margaryna 1 kostka
cukier 3/4 szk
kakao 4 łyż
bakalie 3/4 szk
herbatniki 4-6 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Margarynę przekładamy do rondla i rozpuszczamy wraz z cukrem.
Krok 1 - Blok czekoladowy Zub3r'a foto
2
Następnie rondel zdejmujemy z ognia i dodajemy mleko w proszku i kakao. Mieszamy na gładko masę. Następnie dodajemy bakalie oraz pokruszone herbatniki.
Krok 2 - Blok czekoladowy Zub3r'a foto
3
Masę wykładamy do blachy wyłożonej herbatnikami. Dokładnie ugniatamy. Można posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Schładzamy w lodówce około 2-3 godziny. Smacznego!
Krok 3 - Blok czekoladowy Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 07.08.2014 11:50
ale pyszności
irenka 15.07.2014 20:09
pyszności,lubię
Kejti 12.06.2014 14:05
Smak dzieciństwa :-)
Smaczna_B 03.06.2014 16:10
bardzo lubię!
Bernadeta1 31.05.2014 23:18
nigdy nie robiłam ale na pewno smaczny
Krystyna32 22.05.2014 10:14
zapowiada się pysznie
Wiesława1 22.05.2014 08:26
oj przypomniałeś mi smak z dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak