Blok czekoladowy Ani

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakalie

    1 szkl.
  • herbatniki

    10 szt.
  • woda

    0,5 szkl.
  • cukier

    1,5 szkl.
  • margaryna

    125 g
  • kakao

    6 łyżka
  • mleko w proszku

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Blok czekoladowy Ani foto
Bakalie pokroić w kostkę, herbatniki pokruszyć - każdy dodaje bakalie takie jakie lubi.
Krok 2 - Blok czekoladowy Ani foto
Wodę z cukrem i margaryną zagotować.
Krok 3 - Blok czekoladowy Ani foto
W misce wymieszać kakao (jeśli dodamy słodkie kakao należy zmniejszyć trochę ilość cukru podaną w przepisie bo będzie za słodkie) z mlekiem w proszku.
Krok 4 - Blok czekoladowy Ani foto
Do mleka w proszku, kakaa dodawać stopniowo zagotowaną wodę z cukrem i margaryną - mieszać energicznie bo szybko stężeje, dodawać na koniec stopniowo bakalie ciągle mieszając.
Krok 5 - Blok czekoladowy Ani foto
Masę szybko wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 6 - Blok czekoladowy Ani foto
Ostudzoną masę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 29.12.2013 15:48
na pewno smaczny
marzencia2007 12.04.2013 13:55
oj zjadłoby się ;)
smakowita 08.10.2012 20:10
mniam mniam , to jest pyszne
jasiek 03.08.2012 23:07
rewelacja
pioge7 22.07.2012 09:11
super
Goya 18.06.2012 07:31
mniam
Misiabe 22.11.2011 18:43
smak z dzieciństwa :)
ewasylwia 22.11.2011 12:11
pyszne zawsze go lubiłam
Anna146 22.11.2011 07:16
po prostu pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat