Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny ziemniaczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
jaja 2 sztuki
olej ryżowy 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny ziemniaczane

Ziemniaki trzemy na małych oczkach, tak samo cebulkę. Całość odciskamy i odlewamy wodę. Solimy, pieprzymy i dodajemy rozbełtane dwa jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej ryżowy i po jednej łyżce nakładamy "ciasto". Smażymy z obu stron na rumiano. Najlepiej podawać bliny ze śmietaną :) Ale równie dobrze smakują z łososiem lub sosem pieczarkowym. Na zdjęciu przedstawione zostały bliny ze śmietaną zabarwioną barwnikami spożywczymi :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 06.02.2014 08:55
Pyszne placuszki.
Katarzyna59 04.08.2013 11:05
pyszności,
Ela15 26.03.2013 20:21
ekstra danie
Dorian 23.03.2013 23:30
bardzo apetyczne
SmakChwili 22.01.2013 22:19
pychotka.. a w dodatku jak ładnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak