Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biust murzynki

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko
7 sztuk
cukier
2 lyżki
wiórka kokosowe
1 szklanka
proszek do pieczenia
2 łyzeczki
mak
1 szklanka
biszkopty okrągłe
1 paczka
rodzynki
1 torebka
Polewa:
1 torebka
wódka
1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Biust murzynki

Mak sparzyć i utrzeć .Białka ubic z cukrem . Wymieszać mak z wiórkami, proszkiem i bialkami , upiec. Nałożyć masę budyniową , następnie układać namoczone w wódce biszkopty . Polewać je polewą i układać po jednej rodzynce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 28.05.2012 08:17
fajne
magical66 10.02.2011 15:34
super ciasto
Izabela28 02.02.2011 12:46
Pyszne ciasto:)
nikusonka 27.01.2011 23:37
świetna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak