Bity wołowe

Bity wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1 kg
  • cebule

    2 sztuki
  • marynowane ostre papryczki

    2 sztuki
  • gęsta śmietana kwaśna

    1/2 szklanki
  • oliwa

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • woda

    1/2 (z kiszonych ogórków)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bity wołowe

Mięso pokroić w poprzek włókien w plastry, posolić i rozbić. Cebule pokroić w plastry. Poddusić chwilę na oliwie. Dodać plastry mięsa i obsmażyć z obu stron. Podlać wodą i dodać pokrojoną paprykę. Pod koniec dolać wodę z ogórków. Dusić dalej do miękkości. Pod koniec zaprawić śmietaną. Podawać z kopytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

malaczarna23 02.11.2011 10:07
lubie
pacpaw 24.10.2011 22:00
dobra bitka nie jest zła
rakow2
rakow2 26.05.2011 15:38
fajne bity

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat