Bitki wołowe

Bitki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    800 g
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • Musztarda francuska Prymat

    1 lyzka
  • chrzan

    1 lyzka
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • mąka

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bitki wołowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Bitki wołowe foto
Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry i lekko rozbić. Oprószyć pieprzem i maka. Obsmażyć na oliwie i przełożyć do naczynia, w którym będzie duszone.
Krok 2 - Bitki wołowe foto
Dodać starta marchew , pokrojona cebule i sosik z patelni.
Krok 3 - Bitki wołowe foto
Następnie dodać starte jabłko i przyprawy.
Krok 4 - Bitki wołowe foto
Podlać woda i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec doprawić chrzanem.
Krok 5 - Bitki wołowe foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

ankaryba 21.10.2013 07:44
bardzo lubię :)
mirosława4 07.10.2013 15:52
ale bym zjadła już nie pamiętam kiedy miałam podobny obiad :)
barbara11561 21.07.2013 22:33
pyszny obiadek
ben-ka 07.07.2013 11:31
wołowinę to i ja bardzo lubię.
Angelika10 01.07.2013 00:21
fajne mięsko
dianix 30.06.2013 20:44
bardzo smaczne
Dorian 23.06.2013 20:03
smaczne miesko
Grażyna13 14.06.2013 18:46
Pycha, moje smaki :)
Rybciia 05.04.2013 22:05
bardzo smaczne :-)
pacpaw 08.02.2013 14:57
wołowina w takim sosie to prawdziwy rarytas. Sądzę, że i wieprzowina tak przyrządzona będzie smakować wyśmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat