Bitki wieprzowe w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    70 dkg
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • oliwa

    3-4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól do smaku

  • mąka pszenna

  • musztarda

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bitki wieprzowe w sosie własnym foto
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety w poprzek włókien. Wlać oliwę, dodać musztardę i przyprawy.
Krok 2 - Bitki wieprzowe w sosie własnym foto
Natrzeć mięso marynatą, aby było nią równomiernie pokryte i wstawić do lodówki na noc.
Krok 3 - Bitki wieprzowe w sosie własnym foto
Lekko rozbić mięso tłuczkiem.
Krok 4 - Bitki wieprzowe w sosie własnym foto
Obtoczyć bitki mąką.
Krok 5 - Bitki wieprzowe w sosie własnym foto
Rozgrzać olej na patelni. Podsmażać partiami mięso, aż się zarumieni i przekładać do garnka. Do ostatniej partii mięsa dodać pokrojoną cebulę i zeszklić ją.
Krok 6 - Bitki wieprzowe w sosie własnym foto
Zalać mięso wodą i dusić pod przykryciem przez około 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.Przyprawić niewielką ilością soli oraz pieprzem.
Podawać na przykład z ziemniakami lub kaszą.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 23.05.2016 21:54
lubię takie mięsko
w mojej kuchni 23.05.2016 14:42
same pyszności do zjedzenia
Ela427 23.05.2016 11:34
pyszne jedzonko
Joannasz3190 23.05.2016 10:10
Pyszności :)
Ewelina1991 23.05.2016 08:13
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat