Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie pieczarkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 szt
pieczarki 200 g
cebula biała 1/2 szt
mąka pszenna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
śmietana 18 proc 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Kotlety rozklepać, doprawić z obu stron i odstawić na około 10 minut.
Krok 1 - Bitki w sosie pieczarkowym foto
2
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki
Krok 2 - Bitki w sosie pieczarkowym foto
3
Mięso opanierować delikatnie w mące, następnie obsmażyć krótko z obu stron
Krok 3 - Bitki w sosie pieczarkowym foto
4
Pieczarki podsmażyć z cebulą krótko
Krok 4 - Bitki w sosie pieczarkowym foto
5
Następnie dodać część śmietany i wcześniej podsmażone kotlety.
Dusimy razem do miękkości mięsa.
Krok 5 - Bitki w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.09.2014 13:29
takie jedzonko to ja bardzo lubię :-)
Zdzisław 26.09.2014 23:19
dla mnie smaczne danie podano na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak