Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki duszone z suszonymi grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 50 dag
cebula 1 szt
grzyby suszone 50 g
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
śmietana 30% 100 ml
mąka 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki duszone z suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby moczę we wodzie. Karkówkę myję i osuszam. Kroję w grubsze plastry. Mięso ubijam tłuczkiem na cienkie kotlety.
Krok 1 - Bitki duszone z suszonymi grzybami foto
2
Oprószam przyprawami. Cebulę obieram i kroję w piórka.
Krok 2 - Bitki duszone z suszonymi grzybami foto
3
Na odrobinie oliwy podsmażam płaty mięsa oraz cebulę.
Krok 3 - Bitki duszone z suszonymi grzybami foto
4
Podsmażone mięso przekładam do rondla i podlewam wodą. Dodaję namoczone grzyby, paprykę oraz przyprawę uniwersalną. Duszę na małym ogniu do miękkości.
Krok 4 - Bitki duszone z suszonymi grzybami foto
5
Mąkę mieszam ze śmietaną. Wlewam do mięsa i chwilę gotuję. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Bitki podaję z ryżem lub ziemniakami.
Krok 5 - Bitki duszone z suszonymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.01.2015 18:03
smaczny obiad
Grazyna0211 04.05.2014 16:55
smaczny obiad
Aannkaa82 04.05.2014 16:29
Pyszne i bardzo aromatyczne miesko.
Milka100 04.05.2014 15:42
pyszne bitki
Wiktoria29 04.05.2014 14:47
bardzo smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak