Bitki duszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 grzybki z octu 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz 2 łyżki posiekanej natki

  • tłuszcz

    1 łyżka
  • polędwiczki wieprzowe

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt.
  • pomidor

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę pokrajać w skośne kawałki,oprószyć mąką i lekko obrumienić na tłuszczu.Przełożyc do rondla.Cebulkę posiekać,zrumienić na pozostałym tłuszczu i dodać do mięsa.Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Pomidory sparzyć ,zdjąć skórkę i pokroić w plastry, dodać do mięsa,pomieszać, oprószyć solą i pieprzem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15 min.Odstawić, wymieszać sos ze śmietaną, przyprawić do smaku i gotowe. Jako dodatek pasują do tego warzywa gotowane i surówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 11.04.2013 19:00
apetyczny obiad
anemon 30.10.2012 17:22
U Ciebie jak zwykle smaczne jedzenie pięknie podane.
Wafelek2601 27.09.2012 09:18
Super
ewaa 16.04.2012 12:59
pychota
IKrakowianka 25.10.2011 19:00
super obiad
Jolanta40 02.09.2011 09:22
smaczne
patusia 29.08.2011 02:27
apetyczne danie :)
marcia71 05.07.2011 12:01
uwielbiam bitki
Izabela/bella81 03.07.2011 21:49
świetne :)
kotlet 28.03.2011 23:39
rewelka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat