biszkoptowe omlety z bita smietana i truskawkami

biszkoptowe omlety z bita smietana i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • bita śmietana

    1 litr
  • truskawki

    500 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

żóltka miksujemy z cukrem , dodajemy makę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy piane ubita z białek, i delikatnie mieszamy. Na blasze wyłozonej papierem do pieczenia robimy okrągł placki niezbyt duże i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. nastepnie upieczone biszkopty studzimy. Truskawki myjemy kroimy w plasterki ukladamy na omletach i na gore bita śmietane.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat