Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe ciasto z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka pszenna 1 1/2 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
woda 2 łyżki
olej 3 łyżki
ocet 1 łyżka
jagody 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe ciasto z jagodami

Jajka ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki, zaczynając od płynnych, a na końcu mąkę z proszkiem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto, posypać jagodami. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem i piec ok. 40 minut. Sprawdzałam czy już upieczone patyczkiem. Suchy - upieczone, mokry - jeszcze piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 14.10.2012 21:41
super
Agnieszka91 14.10.2012 13:57
pyszne ciasto
Pietruszka 14.10.2012 13:40
wygląda bardzo smacznie
Betka 14.10.2012 12:18
mmm pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak