Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z rodzzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 5 łyżek
cukier 4 łyżki
rodzynki 10 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z rodzzynkami

Żółtka oddzielamy od białek. Cukier łączymy z cukrem waniliowym. Mąkę mieszamy z proszkiem i rodzynkami. Białka ubijamy na sztywno z cukrami. Dodajemy po jednym żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i rodzynkami. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak