Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z pianką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szkl
mąka 2 szkl
jajko 8 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 l
cukier 2 szkl
cynamon 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z pianką

BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO DODAĆ CUKIER ,UBIJAĆ .
DODAĆ ŻÓŁTKA MĄKĘ I PROSZEK DO PIECZENIA.
CIASTO WYLAĆ NA BRYTFANNE I PIEC OK 30 MINUT W TEMP 180*C .
JABŁKA POKROIĆ ZETRZEĆ I PODSMAŻYĆ Z CUKREM I Z CYNAMONEM.UŁOŻYĆ NA PLACEK .
NASTĘPNIE ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W GORĄCEJ WODZIE ŚMIETANĘ UBIĆ Z MLEKIEM .
DODAĆ OSTUDZONĄ ZEATYNĘ. POŁOŻYĆ NA JABŁKA I ZETRZEĆ NA PIANĘ CZEKOLADĘ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.10.2013 10:42
bardzo smaczny:-)
gosia56 05.02.2013 11:35
napewno pyszny
babajaga1969 05.02.2013 11:23
wygląda lekko i smacznie :)
Magda24 05.02.2013 11:16
ale delikatne ciasteczko :)
rafał4 05.02.2013 11:14
ładnie wygląda
Laila2786 05.02.2013 11:11
apetyczny
msmors 05.02.2013 10:57
fajny
aga130982 05.02.2013 10:13
WSPANIAŁY

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak