Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i wyłożyć do formy ( 24 x 36) i piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Po schłodzeniu, ściąć wierzchnią odstającą skórkę i nasączyć ponczem.
Proszek budyniowy wsypać do szklanki, dodać pół szklanki mleka i wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszany budyń i mieszając chwilkę gotować. Do gorącego budyniu dodać masło, ekstrakt wanilii a następnie galaretkę w proszku. Mieszać do rozpuszczenia galaretki, przykryć i schłodzić.
Na przygotowany biszkopt, wyłożyć tężejący krem i wcisnąć jedna obok drugiej truskawki. Resztę truskawek przeciąć i wcisnąć między całe.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w trzech szklankach gorącej wody. Po schłodzeniu, lekko tężejącą galaretkę wyłożyć na truskawki i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.