Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 szt
mąka 6 szt
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
krem budyniowy
budyń śmietankowy 2 opak
cukier 3 łyżki
margaryna 1 kost
mleko 500 ml
krem czekoladowy
budyń czekoladowy 1 opak
mleko 300 ml
margaryna 0,5 kost
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę , dodać cukier dalej ubijać na sztywno. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę, włożyć do piekarnika, piec 35 minut w 180 stop.
KREM BUDYNIOWY
Zagotować 1,5 szkl mleka z cukrem. Resztę mleka rozmieszać z budyniem, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Ostudzony budyń, utrzeć na krem z margaryną.
KREM CZEKOLADOWY
Przygotować tak samo jak krem budyniowy. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na 3 części.
SKŁADANIE CIASTA:
biszkopt krem budyniowy biszkopt krem czekoladowy biszkopt krem budyniowy Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi, odstawić do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 27.01.2014 22:13
ale pychotka mniam
Agata3 27.01.2014 19:58
bardzo dobre :))
Renataj 27.01.2014 19:56
Zapowiada się bardzo smacznie.
jowant 27.01.2014 18:49
palce lizać :)
Rafał10 27.01.2014 18:48
mmm pyszny biszkopcik :)
idealme 27.01.2014 18:45
ale pyszne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak