Biszkopt z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajka

    6 szt
  • mąka

    6 szt
  • cukier

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • krem budyniowy

  • budyń śmietankowy

    2 opak
  • cukier

    3 łyżki
  • margaryna

    1 kost
  • mleko

    500 ml
  • krem czekoladowy

  • budyń czekoladowy

    1 opak
  • mleko

    300 ml
  • margaryna

    0,5 kost
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę , dodać cukier dalej ubijać na sztywno. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę, włożyć do piekarnika, piec 35 minut w 180 stop.
KREM BUDYNIOWY
Zagotować 1,5 szkl mleka z cukrem. Resztę mleka rozmieszać z budyniem, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Ostudzony budyń, utrzeć na krem z margaryną.
KREM CZEKOLADOWY
Przygotować tak samo jak krem budyniowy. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na 3 części.
SKŁADANIE CIASTA:
biszkopt krem budyniowy biszkopt krem czekoladowy biszkopt krem budyniowy Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi, odstawić do lodówki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawel123 27.01.2014 22:13
ale pychotka mniam
Agata3 27.01.2014 19:58
bardzo dobre :))
Renataj 27.01.2014 19:56
Zapowiada się bardzo smacznie.
jowant 27.01.2014 18:49
palce lizać :)
Rafał10 27.01.2014 18:48
mmm pyszny biszkopcik :)
idealme 27.01.2014 18:45
ale pyszne! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat