Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt przekładany masą
Białka 4 jajek ubijamy wraz z 0,75 szklanki cukrem na sztywną pianę. Z octem i proszkiem do pieczenia mieszamy żółtka jaj. Następnie dodajemy je do ubitnej sztywnej masy i mieszamy. Dodajemy mąkę oraz kakao. Mieszamy . Blachę smarujemy tłuszczem, Wykładamy papier do pieczenia. Wylewamy masę. Pieczemy w temp 160 stopni. Ostygnięty biszkopt dzielimy na trzy częsci.
Masa 4 BIAŁKA Jaja ubijamy z cukrem- 1 szklanka. Czekoladę rozpuszczamy, wystudzamy. Masło miksujemy, dodając do niego czeklada i białka jaj. Miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy spirytus. mieszamy, Mase dzielimy na dwie czesci, zostawiając trochę do posmarowania wierzchu ciasta, Przekładamy biszkopt masą, nastepnie kolejny biszkopt, masa, biszkopt i reszta masy , która nam została. Posypujemy kolorową mieszanką.