Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt lekko waniliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 4 łyżki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt lekko waniliowy

Do miski dajemy białka , ubijamy na sztywno, dodajemy cukier zwykły i waniliowy, ubijamy , w kolejnym etapie dodajemy żółtka z jajek. Ubijać 2 minuty. Na koniec dodajemy mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia ale co ważne mieszamy już te składniki łyżką i dość delikatnie. Wylewamy na formę i pieczemy 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem, jeżeli nie mamy termoobiegu czas pieczenia wynosi 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.07.2013 07:49
pyszny, aż się prosi aby go ozdobić
Zdzisław 13.03.2013 14:08
i można robić dobre ciasto
miki47 02.12.2012 16:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak