Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
mąka 1 szkl
cukier 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
czekolada mleczna 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym

Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i startą czekoladą

Dodajemy do ubitej masy jajecznej i delikatnie mieszamy

Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak