Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekladowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
woda zimna 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekladowy

Kroki postępowania

1
Białka z solą ubić na sztywną pianę,dodać cukier i miskowac aż powstanie lśniąca piana
Krok 1 - Biszkopt czekladowy foto
2
żółtka zmiksować z zimną wodą na biało.
Krok 2 - Biszkopt czekladowy foto
3
piane z białek dodać do żółtek i wymieszać
Krok 3 - Biszkopt czekladowy foto
4
dodać do całośći przesianę mąki,kakao i proszek do pieczenia

wymeiszac delikatnie łyżka
Krok 4 - Biszkopt czekladowy foto
5
wylać do tortwonicy
piec 40 minut w 180 stopniach(do suchego patyczka)
Krok 5 - Biszkopt czekladowy foto
6
ostudzony przekroić na 2-3 blaty do tortu.
Krok 6 - Biszkopt czekladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 09.03.2013 21:22
ładny biszkopt
kasienka23 09.03.2013 08:55
przydatny przepis, skorzystam z niego!
usmiech 08.03.2013 22:54
idealny do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak