Biszkopt ciemny

Biszkopt ciemny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier. Dobrze mieszamy i dodajemy żółtka. na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę smarujemy tłuszczem, wykładamy pergaminem i wylewamy masę. Wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy około 20-30 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fijolek91 13.07.2012 19:09
fajny:)
bgs1984 05.07.2012 17:04
mniam
marzenciak1985 05.07.2012 16:56
mniam
Mati3 04.07.2012 19:31
super
Aneta41 11.05.2012 17:08
fajny
agnieszka214 07.05.2012 06:38
fajny
smile 04.05.2012 09:01
fajny
smakowita 15.04.2012 16:08
ładnie wyszedł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat