biszkopt

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    4 sztuki
  • ocet

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier. Żółtka ubić z proszkiem do pieczenia i octem. Połączyć białka z żółtkami. Mieszając wsypywać powoli mąkę. Piec ok 25 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 16.06.2013 15:59
biszkopt podstawa wielu ciast
gusia1000 24.09.2012 15:07
Fajnie Ci wyszedł.
miki47 22.09.2012 12:43
o 5 minut za długo pieczony, nawet widać że się przypiekł, proponuję piec 15 minut w termoobiegu lub 20 bez termoobiegu. Wtedy napewno będzie ok. Biszkopt jest gotowy gdy odchodzi od foremki ! ale smacznie się należy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat