EWI

Biszkopcik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4
  • cukier kryształ

    4 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • olej

    do smarowania blachy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkopcik foto
Jaja ubijamy z cukrem.
Następnie delikatnie i stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Biszkopcik foto
Blachę smarujemy olejem i wykładamy papierem, a następnie wylewamy na blachę ciasto,
Krok 3 - Biszkopcik foto
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 min w 180 stopniach.

Taki biszkopt sprawdza się jako spód w ciastach.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wlicka 03.02.2014 15:08
rewelacja!!! ;)
Kikiriki 17.12.2013 18:08
Z pewnością wykorzystam Twój przepis! :)
Ewelina38 10.05.2013 22:29
taki biszkopcik jest pyszny sam w sobie :P)
Kate131 10.10.2012 09:08
podobnie robie
Adamorek 05.06.2012 11:59
dobre ciasto
Katarzyna54 02.06.2012 11:45
ciekawy przepis:)
sara1 25.05.2012 08:08
świetny biszkopcik
mariel78 04.05.2012 11:16
też taki robię
Betka 19.04.2012 10:25
Wyszedł mi piękny!;D dzięki!
Andysz 19.04.2012 00:56
wypróbuję;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat