Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z parówek i pieczarek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
parówki cienkie 0,5 kg
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek najmniejszy
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól i pieprz
woda 0,5 szkl
tłuszcz
Liść laurowy suszony Prymat
Do dekoracji:
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z parówek i pieczarek

Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Pieczarki umyć , osączyć, pokroić na plasterki. Z parówek zdjąć osłonki, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę podsmażyć. W rondlu zagotować wodę, dodać przesmażoną cebulę. Na pozostałym tłuszczu z cebuli podsmażyć pieczarki, przełożyć razem z parówkami do rondla. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusić kilka minut. Udekorować listkami bazylii. Jakby było za rzadkie, można zaciągnąć mąką. Podawać z ryżem lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 01.01.2014 20:55
proste i pyszne danko:)
wiejska-chatka 01.01.2014 19:36
ciekawy pomysł.
Konczi 01.01.2014 16:41
fajne połączenie
stokrotka 01.01.2014 16:35
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak