Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z jabłek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
kiełbasa chuda 50-80 dag
cebula biała 3-5 sztuk
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
cukier
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

Porada

Jabłka najlepiej słodkie i dość twarde - wtedy się nie rozgotują.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z jabłek

WYKONANIE:

Cebulę obrać, przemyć zimną wodą ( nie szczypie w oczy jak się kroi), pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulkę. Dodać pokrojoną w paski lub talarki kiełbasę i też podsmażyć. Jabłka umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do podsmażonych składników i dalej smażyć około 10 minut. Dodać koncentrat i przyprawić przyprawami dokładnie tak jak bigos. ( Nie daję czosnku).

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Indianerka100 27.05.2014 09:47
też tak robię
luna76 01.04.2014 07:48
z jabłek jeszcze nie robiłam :)
Renataj 31.03.2014 23:21
Ciekawy pomysł - warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak