Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
3 sztuki -
cebula
1 sztuka -
marchew
2 sztuki -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
kiełbasa zwyczajna
300 gram -
sól i pieprz
-
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka -
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania BIGOS Z CUKINII
2/ Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać marchew i chwilę dusić. Gdy marchew zmięknie dodać odciśniętą cukinię. Całość chwilę dusić, dodać pomidory, sól, pieprz i przyprawy. Na koniec dodać kiełbasę. Gdy bigos będzie mocno rzadki, można podprawić go zasmażką z mąki. U mnie nie było takiej potrzeby. Podawać z pieczywem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się