Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
pomidory w puszce 1 szt
pieczeń wieprzowa 1 kg
pieczarki 10-15 szt
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt
koncentrat pomidorowy ok 4-5 łyżek

Porada

Jeśli bigos jest zbyt suchy dolej wody w której gotowała się kapusta.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z białej kapusty

1. Pieczeń oczyścić usmażyć z obu stron na tłuszczu na złoty kolor, do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą.
2. Kapustę białą poszatkować, ugotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić zostawiając na dnie troszkę wody.
3. Mięso pokroić w kostkę dodać do kapusty.
4. Pieczarki pokroić w mniejsze kawałki, poddusić z małą ilością wody, dodać do kapusty. Dodać również liście laurowe i ziela angielskie.
5. Pomidory z puszki podsmażyć na patelni, gdy będą gorące dodać do kapusty z mięsem i pieczarkami. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku przyprawami, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 25.11.2016 14:58
mniam pysznie
jagoda5913 25.11.2016 00:36
super kapustka
martynkacytrynka 24.11.2016 22:22
Uwielbiam ale nigdy nie robie :p za duzo roboty :)
IKrakowianka 24.11.2016 22:00
super bigos
kd045 24.11.2016 21:53
super przepis ! ;]
Wafelek2601 24.11.2016 21:50
Bardzo dobry
bertpvd 24.11.2016 21:48
super bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak