Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 70 dkg
pierś z kurczaka 1 podwójna
marchew 0,5 kg
cebula 0,5 kg
pieczarki 1 kg
kapusta biała 1,5 kg
przecier pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
ziele angielskie 5-7 ziarenek
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z białej kapusty

Kroki postępowania

1
na oleju podsmażamy mięso obkrojone z kości i pokrojone w kostkę
Krok 1 - bigos z białej kapusty foto
2
następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, chwilę dusimy , dodajemy pieczarki-wcześniej pokrojone w ćwiartki i podsmażone na patelni, następnie dodajemy startą na tarce marchew-dusimy pod przykryciem około 10 minut
Krok 2 - bigos z białej kapusty foto
3
po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę, przyprawy i dusimy około 1 godziny od czasu do czasu mieszając
Krok 3 - bigos z białej kapusty foto
4
dodajemy przecier, przyprawiamy do smaku, dusimy jeszcze 10-15 minut. Najlepsze na drugi dzień.
Krok 4 - bigos z białej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.03.2014 21:26
pyszny bigosik
Wafelek2601 18.09.2013 12:50
Bardzo lubię taki bigos
RenataZ-et 22.11.2012 22:01
super!
kuklik 11.11.2012 21:46
drobiowy bigosik
owca441 11.11.2012 17:14
ciekawa odmiana bigosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak