bigos z białą i chrzanową musztardą Prymat...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    2 kg
  • kości schabowe

    1 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • biała kiełbasa

    1 kg
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    - ile potrzeba
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grzyby suszone zalać wodą i moczyć kilka godzin

kapustę kiszona jak jest za mocno kwaśna wypłukać w wodzie

kości schabowe zagotować i zebrać cedzakiem szumy

włożyć drobniej pokrojoną kapustę, liście i ziele, wlać z wodą grzyby i gotować aż mięso będzie odchodzić od kości

kości wyjąć i obrać mięso, włożyć do kapusty

łopatkę pokroić w kostkę i na 2 łyżkach smalcu zrumienić i wszystko z patelni dać do bigosu - gotować z 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając

białą surową na małym ogniu aby woda "pykała" gotować z 20 minut

białą podać z musztardą chrzanową i bigosem........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 27.12.2013 07:16
Pyszności :)
Sroczka 26.12.2013 21:13
Taki bigosik to ja bardzo chętnie zjem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat