Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z białą i chrzanową musztardą Prymat...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kości schabowe 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
łopatka bez kości 1/2 kg
biała kiełbasa 1 kg
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Musztarda chrzanowa Prymat - ile potrzeba
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z białą i chrzanową musztardą Prymat...

grzyby suszone zalać wodą i moczyć kilka godzin

kapustę kiszona jak jest za mocno kwaśna wypłukać w wodzie

kości schabowe zagotować i zebrać cedzakiem szumy

włożyć drobniej pokrojoną kapustę, liście i ziele, wlać z wodą grzyby i gotować aż mięso będzie odchodzić od kości

kości wyjąć i obrać mięso, włożyć do kapusty

łopatkę pokroić w kostkę i na 2 łyżkach smalcu zrumienić i wszystko z patelni dać do bigosu - gotować z 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając

białą surową na małym ogniu aby woda "pykała" gotować z 20 minut

białą podać z musztardą chrzanową i bigosem........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.12.2013 07:16
Pyszności :)
Sroczka 26.12.2013 21:13
Taki bigosik to ja bardzo chętnie zjem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak