Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg kwaszonej kapusty
2 liście laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
2 cebule
2 pętka kiełbasy
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna
golonka 1 szt. mała
koncentrat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Przygotowanie bigosu rozpoczynamy od pokrojenia drobno kapusty kwaszonej. Wkładamy ją do garnka i dodajemy do niej liście laurowe i ziele angielskie oraz golonkę. Wstawiamy na ogień i gotujemy aż golonka stanie się miękka. Wyjmujemy ją z garnka, obieramy, kroimy drobno i dodajemy ponownie do kapusty. Kiełbasę kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka i podsmażamy to na patelni, po czym wkładamy do garnka i gotujemy razem z kapustą. Na samym końcu dodajemy przecier pomidorowy lub pomidory bez skóry z puszki i gotujemy tak długo aż kapusta stanie się miękka. W razie potrzeby podlewamy ją wodą. Doprawiamy przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 02.04.2013 14:11
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak