Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusts kiszona 1.5 kg.
cebula 3 szt.
kiełbasa 70 dag.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kucharek, sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę opłukałem następnie pokroiłem.Włożyłem do garnka z wodą(około 300 ml).Dodałem liść laurowy,pieprz w kulkach i ziele angielskie.Kiełbasę pokroiłem w kostkę i podsmażyłem z pokrojoną w kostkę cebulą na oleju i dodałem do kapusty.Wymieszałem.Gotowałem na wolnym ogniu aż kapusta zrobiła się miękka.Pod koniec gotowania dodałem koncentrat i wymieszałem.Dodałem przyprawy.Chwilę jeszcze pogotowałem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.03.2013 09:05
Bigos jest pyszny. Pierwsza klasa :)
Bernadeta1 13.03.2013 00:32
tradycyjny i bardzo smaczny
TEtalicha 12.03.2013 15:34
bardzo lubie
pajbek 25.02.2013 10:40
Dawno nie jadłam bigosu, a Twój wygląda na bardzo smaczny :-)
ONY_za_kare 20.02.2013 08:47
Taki jak lubię!
Paolcia 18.02.2013 08:35
kocham bigoss
Pyszota 18.02.2013 08:06
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak