Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
marchew 1 szt.
cebula 1/2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
kiełbasa 1 laska
cebula 1/2 szt.
grzyby suszone 5 dag.
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Grzyby moczymy przez około 2 godz.Nastepnie gotujemy .Ugotowane kroimy.Do garnka z wodą należy włożyć kostkę bulionową, obraną i umytą marchew,cebulę i liść laurowy.Gdy się zacznie gotować dodajemy poszatkowaną kapustę.Gotujemy.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Całość wraz z grzybami dodajemy do ugotowanej kapusty.Mieszamy.Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.Mieszamy.Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 28.11.2013 20:11
Smaczny przepis
fotoviderek 23.05.2013 07:49
Moje ulubione danie :)
ONY_za_kare 03.04.2013 10:25
taki bigosik to jest to!
kamyk 11.12.2012 21:58
dawno nie jadłem
Poison1988 31.10.2012 11:17
Bigosik zawsze dobry i chętnie się go je :)
ziutula
ziutula 31.10.2012 09:18
bigos dobry
cukiereczek 31.10.2012 07:59
lubię i ja
artur7 31.10.2012 07:05
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak