Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bieszczadzka biała kiełbasa.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majeranek 2 dag
słonina 2 kg
łopatka 3 kg
mięso gulaszowe 10 kg
Pieprz biały mielony Prymat 5 g
pieprz czarny 10 g
czosnek 40 ząbki
sól 25 dag
cukier 1 łyzeczka
flaki

Przepis i sposób przygotowania na: Bieszczadzka biała kiełbasa.

Mięso i słoninę kroimy w kostkę .Mielimy na grubym sicie.
Następnie w dużej misce mieszamy wszystkie przyprawy i wyciśnięty czosnek .Mieszamy urabiamy dość długo. Mięso musi zrobić się kleiste ,nie odchodzić od ręki . Następnie część mięsa wkładamy do maszynki naciągamy jelito zawiązujemy je sznureczkiem i wypychamy mięso do jelita. Zakręcamy na mniejsze kawałki i powieszamy na kijku aby doszła .
Najlepszym momentem degustacja .
Zagotowujemy wodę ,wyłączamy gaz i wkładamy kiełbasę . Zamykamy garnek i zostawiamy na ok 15 min .Nie gotujemy . Wyciągamy i zajadamy pyszną białą kiełbaskę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak