Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

białkowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
białko 1 szklanka
olej 1 szklanka
mleko 0,5 szklanka
cukier 1,5 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
esencja waniliowa 2 luzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: białkowiec

Białka ubijać w misce mikserem na najwyższych obrotach, stopniowo dodawać cukier, następnie ubijając wlewać stopniowo do piany olej, mleko, make z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i esencje waniliową. Wyrobione ciasto wylać na blachę obłożoną papierem do pieczenia i piec 45 min w temperaturze 180 C . Ciasto można polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak