Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biała zupa

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler
1 gruby plaster
pietruszka
1 gruby kawałek
czosnek
1 ząbek
por (biała część)
1 plaster
pierś z kurczaka
100 gram
seler naciowy
kilka listków
ziemniaki
1 sztuka
serek śmietankowy
2 łyżki
kaszka kukurydziana
3 łyżki
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała zupa

1. Do niewielkiego garnuszka włożyć drobno potarte warzywa (seler, pietruszkę, czosnek, por i kilka posiekanych drobno listków naci selera) oraz pierś z kurczaka. Ugotować do miękkości na wolnym ogniu.
2. Osobno ugotować ziemniaka, następnie dodać łyżkę masła i zrobić z tego puree.
3. Z zupy wyjąć pierś z kurczaka i drobno ją posiekać. Połączyć razem z ziemniakami i dodać do zupy. Wymieszać i wsypać kaszkę kukurydzianą. Często mieszając gotować aż kaszka zmięknie.
4. Na koniec gotowania dodać serek śmietankowy, aby zabielić zupę. Można posypać zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak