Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy cytrynowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 szt
sok z cytryny 1 szt
cukier 60 dag
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy cytrynowe

Pianę z białek ubić na sztywno. Później stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy a na końcu sok z cytryny. Ubić. Blachę wysmarować masłem i wyłożyć papierem. Z tubki wyciskać bezy na blachę. Bezy można posypać orzechami. Piec w temp. 130 stopni przez 30 minut (drzwiczki piekarnika lekko uchylić - nie zamykać).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 29.07.2011 19:28
super
Natalia/tubisiek 28.06.2011 07:21
ładnie Ci wyszły! :)
adam1f 18.06.2011 00:11
super
Ania67 17.06.2011 08:23
świetne
marta1371 29.05.2011 18:51
Pyszne
piotereq 22.05.2011 09:33
pycha
Tomek13 15.05.2011 10:19
swietne
jogobella231
jogobella231 07.05.2011 10:04
super
motomaniak 06.05.2011 10:59
mniam
Tomasz17 06.05.2011 09:44
uwielbiam
Magdalena1110 24.04.2011 00:13
smaczne
annagebalska 14.04.2011 09:05
pycha
accee 10.04.2011 23:24
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak