Bezy cytrynowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    6 szt
  • sok z cytryny

    1 szt
  • cukier

    60 dag
  • cukier waniliowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pianę z białek ubić na sztywno. Później stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy a na końcu sok z cytryny. Ubić. Blachę wysmarować masłem i wyłożyć papierem. Z tubki wyciskać bezy na blachę. Bezy można posypać orzechami. Piec w temp. 130 stopni przez 30 minut (drzwiczki piekarnika lekko uchylić - nie zamykać).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 29.07.2011 19:28
super
Natalia/tubisiek 28.06.2011 07:21
ładnie Ci wyszły! :)
adam1f 18.06.2011 00:11
super
Ania67 17.06.2011 08:23
świetne
marta1371 29.05.2011 18:51
Pyszne
piotereq 22.05.2011 09:33
pycha
Tomek13 15.05.2011 10:19
swietne
jogobella231 07.05.2011 10:04
super
motomaniak 06.05.2011 10:59
mniam
Tomasz17 06.05.2011 09:44
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat