Beza z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4 szt
  • cukier

    0,75 szkl
  • sól

    szczypta
  • sok z cytryny

    1 łyż
  • maliny świeże

    2,5 szkl
  • mięta

    10 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Beza z malinami foto
Białka ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i ubijać aż się rozpuści i nie będą wyczuwalne kryształki cukru, w międzyczasie dodać sok z cytryny.
Krok 2 - Beza z malinami foto
Masę wyłożyć na papier do pieczenia i rozsmarować na dwa lub trzy krążki. Piec 70 minut w temp. 100 stopni.
Krok 3 - Beza z malinami foto
Maliny opłukać, listki posiekać.
Krok 4 - Beza z malinami foto
Po upieczeniu i wystudzeniu na bezę wyłożyć maliny
Krok 5 - Beza z malinami foto
Posypać miętą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dom-agi 24.04.2015 10:17
Wygląda pysznie!
inka2012 22.04.2015 16:09
smakowicie wygląda :)
cukiereczek 21.04.2015 18:38
ależ wspaniała,wyjątkowa
misia53 21.04.2015 17:34
boski deserek
mysza75 21.04.2015 15:50
jaka piękna aż chce się jeść :-)
ania2610 21.04.2015 15:43
wspaniała, pyszności!
irenka 21.04.2015 14:06
ale słodkości,lubię bardzo
Renata9 21.04.2015 13:41
Świetny deserek
wyattearp 21.04.2015 12:57
rewelacja !!
Asik32 21.04.2015 12:11
schrupałabym ją całą:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat